Smart Tourism Marketing&Branding

Slovenija v smeri razvoja kulinaričnih doživetij tudi z Gourmet Cup 2018

Konec januarja bo na Krvavcu potekal že tradicionalni Gourmet Cup 2018, kulinarično obarvan 4-dnevni dogodek, ki  ga organizator Gostinstvo Jezeršek letos nadgrajuje s strokovnim delom in sodelovanjem s Turizmom Ljubljana. Kulinarično razvajanje na Krvavcu s kulinaričnimi doživetji in top chefi bo letos dopolnila strokovna konferenca z domačimi in mednarodnimi strokovnjaki na Ljubljanskem gradu. 

Z novo Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 je gastronomija prepoznana kot eden izmed pomembnih turističnih produktov, kar je tudi skladno s svetovnimi turističnimi trendi in razmahom t.i. kulinaričnega turizma in rastočim segmentom foodiejev, ki ga z naglo rastjo spremljamo zadnjih nekaj let.

Smela vizija že tradicionalnega Jezerškovega dogodka, ki ima ambicije postati najpomembnejši kulinarični dogodek v mednarodni regiji (Slovenija, Italija, Avstrija, Hrvaška) ter njegova nadgradnja s strokovno-izobraževalno konferenco pod vodstvom najboljše kuharske mojstrice na svetu Ane Roš ter s številnimi domačimi in tujimi gosti v partnerskem sodelovanju s Turizmom Ljubljana, je odličen korak na poti postavljanja Slovenije na zemljevid vrhunskih kulinaričnih destinacij.

Kot je objavil Turizem Ljubljana, bo otvoritveni dogodek letošnjega Gourmet Cupa, ki bo potekal med 27. in 30. januarjem 2018, sobotno kulinarično razvajanje v objemu zasneženih Kamniško-Savinjskih Alp z Večerjo na zajli in s top chefi Binetom Volčičem, Karimom Merdjadijem in Lukom Jezerškom. V znamenju kulinaričnih doživetij na snegu s top chefi iz Slovenije in tujine bo tudi nedelja, v ponedeljek pa se bo Gourmet Cup začasno preselil na Ljubljanski grad, kjer bo potekala strokovno-izobraževalna konferenca na temo razvoja in trendov v kulinariki.

Več informacij o dogodku:
Jezeršek Gostinstvo
Visit Ljubljana

 

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam