S pomočjo LANARA Consulting je zaživela nova tržna znamka Rimski Vrelec

Na Rimskem vrelcu, ki leži pod mogočno Uršljo goro, se aktivno uresničuje napovedana revitalizacija turističnega območja. Začrtan poslovni model in smer turističnega razvoja smo pri LANARA Consulting zaokrožili tudi s celovito zasnovano tržno znamko in novo vizualno podobo, ki odseva zgodbo objekta, okolja, dediščine in narave. 

V zelo konkurenčni panogi, kot je turizem, sta jasna usmeritev in identiteta ter razlikovalna vizualna podoba izjemnega pomena. Zato je bil naš cilj zgraditi in v celoti postaviti identiteto znamke, njeno celostno grafično podobo (CGP) ter aplikacijo za nadaljne komuniciranje. Revitalizacija Rimskega Vrelca je prinesla edinstveno in navdušujočo novo tržno znamko Rimski Vrelec, ki bo prevzela ključno vlogo pri uspešnem trajnostnem poslovanju ter izstopala s celovito zasnovanim konceptom, zgodbo in doživetji. To potrjuje tudi Peter Čuješ, direktor Rimskega vrelca: “Na Rimskem vrelcu se odmikamo od masovnega turizma v smeri trajnostnih praks. Verjamemo, da bosta naša majhnost in oseben pristop naši glavni prednosti. Da bomo lahko tako domačinom kot vsem ostalim obiskovalcem ponudili priložnosti za raziskovanje prečudovite koroške narave, aktivna doživetja po lastni meri ter prostor sprostitve in razvajanja ob edinstveni kotuljski slatini.”

Zaradi dolgoletnega propadanja in nedelovanja turističnega območja Rimski vrelec, smo s tem projektom dobili priložnost, da smo znamko ustvarili povsem neobremenjeno s preteklimi praksami, kar je s seboj prineslo tudi veliko odgovornost. Skozi strateški razvoj znamke smo zajeli načrtovano smer turističnega razvoja Rimskega vrelca ter njegovo edinstveno identiteto. Prav tako smo želeli skozi pojavnost znamke izpostaviti oseben in personaliziran pristop, na katerem bo v prihodnje gradil Rimski vrelec. 

Nova znamka Rimski vrelec deluje sodobno, s svojo simboliko in barvami pa se naslanja na značilnosti lokalnega koroškega okolja in edinstvenost kotuljske slatine.  Bakreno oranžna barva tako spominja na njeno prepoznavno oranžno usedlino, prusko modra pa na barvne odtenke vode in narave. Ta je prikazana skozi geometriziran simbol lista in razporeditve njegovih žil, ki predstavljajo živost, aktivnost in polnost življenja. S tem simbolizira umeščenost Rimskega vrelca v osrčje narave, neposredno pod mogočno Uršljo goro, ki jo domačini čutijo za svojo in so nanjo ponosni. Vse to zaokroža slogan »Blizu naravi« oziroma »Close to nature« v angleški ter »Im Herzen der Natur« v svoji nemški različici. 

Za edinstveno pojavnost znamke je s pomočjo unikatnih akvarelnih oblik poskrbela avtorica Maja Gorjup. Akvareli stilizirano posnemajo vodno usedlino in druge elemente narave. Pri tem je vsaka forma edinstvena in drugačna. Te dopolnjujejo prav tako unikatne ilustracije,  ki v tehniki tuša prikazujejo avtohtone rastline območja ter simbolno nakazujejo teksturo surovega železa. Z uporabljenimi akvareli smo v vizualno podobo znamke tudi na simbolni ravni prenesli vodo kot temeljni DNK Rimskega vrelca v. 

Postavljena znamka je temelj za vso nadaljnjo komunikacijo in pojavnost Rimskega vrelca, in to na vseh ravneh. Med drugim predstavlja temeljno izhodišče tudi za arhitekta pri načrtovanju podobe glampinga in hotela. V naši ekipi z navdušenjem napovedujemo, da bo znamka najprej zaživela na digitalnih kanalih podjetja, kmalu pa še ob odprtju kavarne z razgledom na športno-rekreacijskem delu turističnega območja.

Ureditev športno-rekreacijskega dela, ki bo vzpostavljen na obstoječi lokaciji z igrišči, se bo pričela predvidoma že konec maja. Vsebinsko bo območje zajemalo postavitev dnevnega lokala z razgledom, veliko otroško igrišče, tenis igrišče, novo odbojkarsko igrišče ter dve padle igrišči, ki bosta na Koroškem popolna novost v športni ponudbi. Celotno območje bo povezovala krožna sprehajalna pot, na prostornem parkirišču pa bo omogočeno tudi enostavno parkiranje za obiskovalce. 

Posebno mesto bo na tem območju dobila tudi slovita kotuljska slatina. V obliki fontane bo umeščena na plato ob cesti Kotlje-Ivarčko jezero, s čimer bo eden vidnejših in bolj prepoznavnih elementov ureditve tega območja. Hkrati bo predstavljala tudi točko javnega dostopa do mineralne vode, kjer se bodo lahko zbirali tako redni odjemalci iz lokalnega okolja, gostje hotela, kavarne in dnevni obiskovalci.  

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam