Smart Tourism Marketing&Branding

POMEN IDENTITETE V ZNAMKI

Identiteta je tisto, kar te dela drugačno, posebno in samo tvoje. Je tisto, zaradi česar privlačiš specifične ljudi in je tisto, kar vpliva na tvojo kariero, znanje, način življenja in navade. Čeprav se identiteta najlepše prikazuje pri ljudeh, ki jo iskreno živijo, pa se ta pojavlja tudi pri abstraktnejših konceptih - specifično pri tržnih znamkah. 

 

Kako prepoznamo identiteto znamke?

 

Znamka naredi vtis z različnimi elementi. Verjetno nam v prvi sekundi res pade v oči njena vizualna podoba, njene barve ter linije. S svojo pojavnostjo ustvarja točno določeno vzdušje in z videzom že komunicira, kakšna je, kaj lahko pričakujemo od nje.  Da pa znamka ujame popolno pozornost ciljne skupine, jih mora nagovoriti globlje. Razkriti mora svoje vrednote, karakter ter identiteto, ki resonira  z njihovimi željami. Zgodba in obljuba znamke mora biti sposobna generirati čustven odziv, ki bo spletel tesno vez med znamko in ciljno skupino. 

 

Identiteta tržnih znamk se skriva v elementih, s katerimi podjetje želi, da jih ciljna skupina prepozna takoj. Ti elementi izhajajo iz bistva znamke in ustvarjajo emocionalno obarvano vez s svojimi uporabniki.

 

Kako razviti močno identiteto znamke?

 

Veš vse o svoji znamki?

Dobro identiteto ustvarjamo tako, da poznamo znamko do potankosti - vrednote, vizijo, karakter, način komunikacije, pozicijo na trgu in najpomembnejše - svojo ciljno skupino. 

Identiteta znamke mora biti živa. Dihati jo morajo vsi njeni zaposleni. Če bo identiteta znamke živela celostno, se bo to odsevalo tudi v odnosu do strank. Bolj bo znamka in zaposleni živeli vrednote, večja in močnejša vez bo ustvarjena med ciljno skupino in znamko. Ne samo vez - ustvari se zvestoba.   

 

Obljuba

Obljuba znamke predstavlja njeno osrednje jedro. V njej se kaže bistvo in namen znamke, ki nakazuje na temeljne koristi, ki jih prinaša svojim kupcem. 

 

Vizualna podoba

Dobra identiteta znamke bo dala dobre temelje za njeno vizualno podobo. Ta bo vplivala na to, kakšen vtis bo tvoja znamka dala v prvih nekaj sekundah. Po prvem koraku, kjer se določa tipografija, barva in oblika, se gradijo vizualni elementi, ki podpirajo glavni pomen identitete znamke in jo izpostavljajo. 

 

Dosledna komunikacija in pojavnost

Kjerkoli se bo znamka pojavila - naj bo to škatla s produktom, spletna stran, Instagram profil ali email - povsod je potrebno upoštevati dosledno komunikacijo znamke. S tem se ustvarja prepoznavnost znamke ter prek komunikacije gradi odnos s strankami. Če je vaša posebnost odprta in osebna komunikacija, se bo to odrazilo v vaših objavah, brošurah in tudi v osebnem pogovoru s kupci. Prav tako se bo ta sproščenost ali odprtost prelila  v izgled delovnih uniform, dizajn prostora.

 

Znamka komunicira z vsem - besedno in nebesedno. Da lahko to dela na dosleden način, mora imeti jasen fokus in jasno identiteto. Z dobrimi temelji in jasno identiteto se lahko razvijejo edinstvene lastnosti znamke in njen poseben komunikacijski stil, ki nagovarja in emocionalno učinkuje na ciljno skupino. Piko na i pa doda dober kader, ki zna živeti bistvo znamke in motivirati goste, da ostanejo povezni z njo. 

Če niste prepričani, da vaša znamka kaže pravo identiteto in želite prevetriti svojo podobo znamke, nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., kjer vam bomo z veseljem pomagali prepoznati vašo idealno identiteto. 

 


Dodaten Vir: 

https://99designs.com/blog/tips/brand-identity/

https://blog.hubspot.com/agency/develop-brand-identity

 

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam